Hvad verden almindeligvis kender som chapati, afrikanere kender som pandekager og de har deres egen specielle opskrift.
Portioner: 6
Ingredienser
375 g mel
30 ml vegetabilsk olie
360 ml varmt vand
8 g salt
8 g sukker
Fremgangsmåde
Bland sukker, salt, olie og vand, indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt langsomt denne flydende blanding til melet og bland. Ælt dejen i 5 minutter, tilsæt om nødvendigt vand. Ælt i yderligere 10 minutter på en melet overflade, indtil dejen bliver elastisk. Tilsæt lidt olie og sæt dejen til side i en time.
Efter en time skal du dele dejen i 12 kugler og rulle hver kugle i en cirkel. Drys lidt olie og fortsæt med at rulle. Når dejen er rigtig flad, skal du rulle den op og rulle den igen.
Varm lidt olie og steg din chapati-pandekage på hver side, indtil den bliver gyldenbrun. Du kan servere med en gryderet eller suppe eller spise det alene.