Oksekøds Samosa

Oksekøds Samosa
Oksekøds samosa er lækker, sprød dej, der er tæt pakket rundt om et fyld af krydret oksekød. Du har svært ved at stoppe med at spise dem, når du først har smagt den første.
Portioner: 6

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København.  Al overskud går til at forbedre levevilkår for kvinder og børn i Cameroun. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

Dej

500 g mel
8 g salt
60 ml vegetabilsk olie eller mere, hvis du har brug for det
360 ml varmt vand
Fyld
450 g hakket oksekød
150 g frisk optøede ærter
1 løg, hakket
5 fed hvidløg, hakket
6 g ingefær, revet
1 jalapeno peber, hakket
Vegetabilsk olie
4 g koriander, stødt
4 g kanel
Salt
 

Fremgangsmåde 

Bland mel og olie og krydre med salt. Bland indtil det bliver smuldret.
Tilsæt langsomt vand til dejen, og ælt derefter i 20 minutter i hånden, indtil det bliver blødt. Undgå at tilsætte for meget vand; dejen skal ikke være klæbrig. Opbevares i en lufttæt beholder i 1 time.
Del din dej i kugler, og rul dem ud i film med en diameter på 30 cm. Pensl dejen med olie og drys lidt mel over.
Kog din dej i en stegepande, hver side skal koge i 2 minutter. Målet er ikke at koge dejen helt. Tag din delvist kogte dej og skær 4 stykker ud i trekanter og sæt dem til side.
Til oksekødsfyldet steges dit kød i en stegepande med ærter, løg, hvidløg, jalapeno, gurkemeje, ingefær, koriander, kardemomme, kanel, sort peber og salt. Steg til kødet er helt  brunet. Dette tager cirka 15 minutter, herefter sætter du fyldet til side, så det kan køle.
Når oksekødet er kølet ned, tager du din trekantede dej og danner en kegleform. Fyld hver kegle med 14 g oksekød og forsegl toppen for at undgå spild.
Steg dine samosaer i cirka 7 minutter, indtil de er gyldenbrune.

    Ældre indlæg Nyere indlæg

    Efterlad en kommentar

    Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres