Puff Puff (Vestafrikanske Morgenmads Donuts)
Puffpuff er måske den allermest almindelige morgenmad i Vestafrika, sandsynligvis endnu mere almindelig end brød. Du kan finde dette måltid blive spist med bønner og sukker serveret i papbæger på ethvert gadehjørne. Den bløde lækre konsistens gør den til en favorit blandt folk på vej på arbejde og studerende på farten.
Portioner: 6
Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. Al overskud går til at forbedre levevilkår for kvinder og børn i Cameroun.
Krydderier liste og andre ingredienser:
- 438 g mel
- 7 g tør gær
- 15 ml vanilleekstrakt
- 4 g muskatnød, formalet
- 8 g salt
- 480 ml varmt vand
- Vegetabilsk olie, så meget som nødvendigt
Fremgangsmåde
- Bland sukker, vanilje, muskatnød, salt, vand og gær i en skål og læg den til side
- Tilsæt blandingen langsomt til melet, blandes manuelt. Blandingen skal være tyk, men hvis du finder ud af, at den er for tyk, kan du tilføje lidt vand. Dæk skålen og sæt den til side for at hæve i 2 timer.
- Når dejen er hævet, skal du opvarme ca. 8 cm olie i en stor gryde og læg så forsigtigt dejen i den varme olie med en ske.
- Steg i ca. 5 minutter, vend dem rundt for at sikre en ensartet farve.
- Læg din puff puff på køkkenrulle for at suge noget af olien væk inden servering. De spises bedst mens de er varme.