Leblebi (Nord Afrikansk kikærte suppe)
Der er så mange måder at lave kikærter på, og Leblebi er en af de mest lækre opskrifter, du kan finde overalt i verden. Denne smagfulde skål fra Egypten spises normalt med flad brød.
Portioner: 4 til 6 personer
Portioner: 4 til 6 personer
Krydderier liste og andre ingredienser:
1 løg, skåret i tern
8 g spidskommen frø, formalet
60 ml olivenolie
2 g røde peberflager, knust
6 g røget paprika
2 fed hvidløg, hakket
450 g dåse kikærter
160 g hakkede tomater
30 g salt
20 g frisk koriander, hakket
Vand, så meget som nødvendigt
Fremgangsmåde
Varm olivenolie i en stor gryde over høj varme. Tilsæt løg og sauter i 5 minutter, indtil de er bløde og næsten gennemsigtige.
Tilsæt røget paprika, knuste rød peberflager, koriander, knuste spidskommen, og rør sammen i et minut. Tilsæt tomater til blandingen og kog i 5 minutter mere.
Tilsæt dine kikærter sammen med nok vand til at dække hele blandingen, og bring det derefter i kog.
Sænk varmen til lav, og læg låget på gryden, så den kan simre i 20 minutter.
Ved hjælp af en stavblender blendes kikærterne delvist. I mangel af stavblender kan du tage en del af kikærterne og blende i en almindelig blender og derefter lægge dem tilbage i retten.
Smag til med salt, mens din kikærtesuppe omrøres. Du kan derefter servere dit måltid med Aish Baladi og Harissa Sauce.