Koshari (Egyptisk gryderet)

Koshari (Egyptisk gryderet)
 Egypterne er meget stolte af Koshari som er deres national ret, og det er ikke svært at se hvorfor. En bid af denne ret vil lade dig forbløffe over hvordan så mange ingredienser kan spille sammen og ende med at smage så fantastisk.
Portioner: 4 til 6

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

Ris, makaroni, linser
210 g basmatiris
480 ml grøntsagsfond
200 g brune linser
30 ml olivenolie
480 ml vand
8 g malet spidskommen
1 fed hvidløg
10 g salt
230 g makaroni
Sovs
30 ml olivenolie
2 fed hvidløg, hakket
450 g hakkede tomater, dåse
2 g Ras El Hanout
1 stort løg, hakket
2 g knuste rød peberflager
15 ml rødvinseddike
Salt og sort peber efter behov
Crispy Onion Topping
Vegetabilsk olie efter behov
420 g kikærter på dåse
2 store løg, skåret i skiver
 

Fremgangsmåde

For at tilberede ris, linser og makaroni, opvarm olivenolie i en stor stegepande. Tilsæt ris og sauter i ca. 3 minutter. Hæld grøntsagsfond over risen og kog den.
Sænk varmen til lav, når risen koger. Læg et låg over gryden og lad det simre i ca. 20 minutter, indtil risen er kogt.
Når din ris koger, skal du lægge vand og linser i en lille gryde over medium varme, og tilsæt derefter laurbærblad, hvidløg, spidskommen og salt, før du koger blandingen. Sænk varmen til lav, når linserne begynder at koge, og dæk derefter gryden, og lad den simre i 40 minutter. Stop, når linserne er møre, og væsken er væk.
For at tilberede makaroni skal du lægge vand i en anden gryde af mellemstørrelse og koge over høj varme. Sæt makaroni i vandet i 8 minutter, indtil al dente.
For at forberede saucen skal du tage en stor gryde og varme olivenolie over høj varme. Tilsæt løg og sauter i fem minutter, og tilsæt derefter hvidløg og sauter i yderligere 30 sekunder.
Tilsæt tomaterne, og sørg også for at smide saften i. Tilsæt derefter lækre krydderier - ras el hanout, sort peber, salt og rød peberflager. Rør alle disse sammen, indtil de koger, og lad det simre i 20 minutter, mens der omrøres let.
Til løgtopping skal du tage en medium gryde og varme lidt olivenolie over høj varme. Læg dine løgskiver i, og steg dem, indtil de bliver smukt gyldenbrune. Fjern dem fra derefter olie med en ske og dræn dem på et stykke køkkenrulle, så de bliver sprøde.
Tilsæt ris, linser og makaroni i en stor skål og bland, indtil de er godt blandet. Hæld derefter din sauce over blandingen, inden du placerer de sprøde gyldne løg og kikærter oven på din koshari som pynt.

Ældre indlæg Nyere indlæg

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres