En af de bedste ting ved madlavning af kylling og ris i samme gryde er, at kyllingen giver sin smag til den omgivende ris, således at hver bid er en uforglemmelig fornøjelse for sanserne.
Servering til 4 til 6 personer
Servering til 4 til 6 personer
Krydderier liste og andre ingredienser:
Kylling
- 5 kyllingelår med skind
- 30 ml citronsaft
- 8 g spidskommen, formalet
- 16 g gurkemeje, formalet
- 4 g koriander, formalet
- 3 g tørret oregano
- 4 fed hvidløg, hakket
- 8 g salt
- 8 g sort peber
Ris
- 1 lille løg, hakket
- 30 ml olivenolie
- 8 g gurkemeje, formalet
- 8 g spidskommen, formalet
- 1 fed hvidløg, hakket
- 360 ml kyllingefond
- 320 g basmatiris
- 240 ml vand
- 8 g salt
- Frisk persille og skiver af grillet citron til afpyntning
Fremgangsmåde
- Til kyllingen skal du lægge kyllingelår, citronsaft, gurkemeje, spidskommen, oregano, koriander, salt, hvidløg og sort peber i en stor genlukkelig pose. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter i køleskabet, gerne længere.
Forvarm din ovn til 190 grader Celsius.
- Til risen lægges 15 ml olivenolie i en stor ovnfast stegepande og varmes op på medium varme. Når olien er varm, skal du placere kyllingelårene med skindsiden nedad i stegepanden og steg indtil kyllingen er gyldebrun. Vend kyllingen undervejs. Når gyldenbrun på alle sider sættes kyllingen til side.
- Tilsæt den resterende olie til stegepanden, og tilsæt derefter oregano, gurkemeje, løg, spidskommen og sauter i 3 minutter.
- Tilføj nu ris og hvidløg og sauter i 1 minut - lige nok tid til at risen bliver gylden. Tilsæt kyllingefond, saltet, vandet og lad det simre. Anbring kyllingelårene på risen, og dæk stegepanden, inden du sætter den i ovnen.
- Bag stegepanden i ovnen i 30 minutter. Fjern nu låget og bag i yderligere 15 min eller indtil al væske er absorberet.
- Lad stegepanden hvile i 10 minutter inden servering. Du kan pynte måltidet med frisk persille og grillede citronskiver.