Nord Afrikansk "One Pot" Kylling og Ris

Nord Afrikansk "One Pot" Kylling og Ris
En af de bedste ting ved madlavning af kylling og ris i samme gryde er, at kyllingen giver sin smag til den omgivende ris, således at hver bid er en uforglemmelig fornøjelse for sanserne.
Servering til 4 til 6 personer

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

Kylling

  • 5 kyllingelår med skind
  • 30 ml citronsaft
  • 8 g spidskommen, formalet
  • 16 g gurkemeje, formalet
  • 4 g koriander, formalet
  • 3 g tørret oregano
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 8 g salt
  • 8 g sort peber

Ris

  • 1 lille løg, hakket
  • 30 ml olivenolie
  • 8 g gurkemeje, formalet
  • 8 g spidskommenformalet
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 360 ml kyllingefond
  • 320 g basmatiris
  • 240 ml vand
  • 8 g salt
  • Frisk persille og skiver af grillet citron til afpyntning
 

Fremgangsmåde 

  • Til kyllingen skal du lægge kyllingelår, citronsaft, gurkemeje, spidskommen, oregano, koriander, salt, hvidløg og sort peber i en stor genlukkelig pose. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter i køleskabet, gerne længere.
Forvarm din ovn til 190 grader Celsius.
  • Til risen lægges 15 ml olivenolie i en stor ovnfast stegepande og varmes op på medium varme. Når olien er varm, skal du placere kyllingelårene med skindsiden nedad i stegepanden og steg indtil kyllingen er gyldebrun. Vend kyllingen undervejs. Når gyldenbrun på alle sider sættes kyllingen til side.
  • Tilsæt den resterende olie til stegepanden, og tilsæt derefter oregano, gurkemeje, løg, spidskommen og sauter i 3 minutter.
  • Tilføj nu ris og hvidløg og sauter i 1 minut - lige nok tid til at risen bliver gylden. Tilsæt kyllingefond, saltet, vandet og lad det simre. Anbring kyllingelårene på risen, og dæk stegepanden, inden du sætter den i ovnen.
  • Bag stegepanden i ovnen i 30 minutter. Fjern nu låget og bag i yderligere 15 min eller indtil al væske er absorberet.
  • Lad stegepanden hvile i 10 minutter inden servering. Du kan pynte måltidet med frisk persille og grillede citronskiver.

Ældre indlæg Nyere indlæg

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres