Et godt alternativ til bestik, tallerkener eller endda en dug, Injera er kernen i ethvert etiopisk måltid og har mange sundhedsmæssige fordele. Dens vigtigste ingrediens, teff, har en kornet struktur, der supplerer din gryderet.
Servering til 4 til 6 personer
Servering til 4 til 6 personer
Ingredienser
33 g teff mel
94 g hvedemel
1 kop vand
½ tsk salt
Olivenolie til stegepanden
Fremgangsmåde
Sigt hvedemel og tilsæt det til teffmel i en stor skål
Rør begge melblandinger, mens du forsigtigt tilsætter vand, indtil din blanding er glat
Dæk skålen med et køkkenhåndklæde, og lad melblandingen sidde natten over i 2 til 3 dage for at fermentere
Tilsæt salt til den gærede melblanding
Varm stegepanden over medium varme og pensl med olivenolie
Hæld blandingen i stegepanden med en suppeske for at lave en tynd pandekage
Lad injeraen koge i 5 minutter, indtil den er tør og der ses huller på overfladen
Fjern injeraen og gør det samme med resten af melblandingen. Du kan børste stegepanden med olivenolie efter behov.
Injera serveres bedst med gryderetter og grøntsager