Uanset om du vælger at lave dem vegetariske, som vi har gjort her, eller om du har lyst til at tilsætte kød eller fisk, vil maquoda være den perfekte snack eller tilbehør til dine retter.
Portioner: 8
Portioner: 8
Krydderier liste og andre ingredienser:
900 g Yukon kartofler, skrællet og skåret i tykke skiver
30 g brødkrummer (panko)
8 g hvidløgspulver
8 g gurkemeje, formalet
8 g spidskommen, formalet
8 g løgpulver
Salt og sort peber efter behov
10 g persille, hakket
2 piskede æg
Vegetabilsk olie efter behov
Hvedemel efter behov
Fremgangsmåde
Fyld en stor gryde med koldt vand, læg kartofler i og kog op ved høj varme. Tilsæt og kog indtil godt med salt og kog til kartoflerne er møre.
Overfør kogte kartofler til en stor skål og mos dem op med en træske eller gaffel, inden du tilsætter gurkemeje, løgpulver, spidskommen, persille, æg og brødkrummer. Krydder yderligere med mere salt og lidt sort peber.
Form kartoflerne til patties, 8 cm i diameter.
Varm lidt olie i en stor gryde til temperaturen 180 grader Celsius. Læg noget mel i en lav skål, og paner dine patties i mel. Steg derefter pattiesne i ca. 3 minutter i olien.
Læg de stegte patties på køkkenrulle.