Nord Afrikansk Kartoffelsalat

Nord Afrikansk Kartoffelsalat
Nordafrikanske retter er kendetegnet ved at der ofte bruges ras el hanout, og denne ret er ikke anderledes. Hvis du leder efter noget andet end de traditionelle kartoffelsalater, som du er vant til, vil denne nordafrikanske version præsentere et velsmagende alternativ.
Portioner: 6

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

Ras El Hanout
8 g spidskommen
8 g peberflager, knust
8 g paprika
4 g ingefær, formalet
 
Kartoffelsalat
12 g ras el hangout
45 ml olivenolie
900 g Yukon-kartofler, skrællet og skåret i tern på 3 cm
180 g græsk yoghurt
20 g mynte, frisk, hakket
30 ml sherryeddike
20 g persille, frisk, hakket
Salt
Saft og skal fra 1 citron
 

Fremgangsmåde 

Til ras el-hangoutet skål spidskommen og korianderfrøene steges i ca. 5 minutter i en lille stegepande over lav til medium varme. Læg frøene til side for at afkøle, når du er færdig.
Sæt de knuste røde peberflager i en blender med de ristede frø og blend fint.
Læg den fine blanding i en skål sammen med kanel, paprika, ingefær, kardemomme og gurkemeje og bland ordentligt. Opbevar din nylavede ras el hanout i en lufttæt beholder.
Kog dine kartofler i saltet vand, indtil de er møre. Tøm dem og sæt dem til side for at køle af.
Varm din olie i en stor stegepande og steg din ras el hanout i 2 minutter.
Hæld din ras el hanout-aromatiserede olie over dine afkølede kartofler og rør. Tilsæt din yoghurt, mynte, persille, eddike, citronsaft og skal, og bland grundigt.
Juster krydderier, som du ønsker, inden du opbevarer i køleskabet i mindst en time før servering.

    Ældre indlæg Nyere indlæg

    Efterlad en kommentar

    Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres