Denne krydrede, lækre, hovedret fra Cameroun vil gøre dig glad og få dine smagsløg til at tigge om mere.
Portioner: 6
Portioner: 6
Krydderier liste og andre ingredienser:
577 g frisk majs
Et halvt løg
1 habanero peber
170 g majsmel, gul
10 g salt
180 ml palmeolie
1 maggi terning eller anden bouillon terning
120 g spinat, hakket
6 store banan- eller plantainblade eller aluminiumsfolie
Fremgangsmåde
Varm din palmeolie i 2 minutter over medium varme. Dette er for at gøre olien lys uden at bleges. Sæt til side.
Tilsæt majs, peberfrugter og løg i en blender med ca. 60 ml vand og blend til en grov, tyk pasta. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt derefter din opvarmede olie, maggi/bouillon terning og salt efter din smag. Tilsæt spinat og bland det hele sammen igen.
Tag 2 skefulde af majsblandingen og læg i et bananblad eller aluminiums folie, hvis det er hvad du har. Pak det, så åbningen vender opad. Gentag denne proces, indtil hele blandingen er væk.
Placer resten af dit vand i bunden af en stor gryde efterfulgt af et damperstativ. Anbring dine koki-majsindpakninger på dampstativet næste. Skru op på høj varme. Kog i 30 minutter. Påfyld vand med jævne mellemrum, så det ikke løber tør. Sørg for ikke at hælde dit vand direkte på bladene.
Lad hvile i 10 minutter inden servering.
Aluminiumsfolie kan erstatte bananblade, hvis det er svært at få.