Egusi suppe - Vestafrika

Egusi suppe - Vestafrika
Egusi er en melonart, der er meget almindelig i det tropiske Afrika. På engelsk kaldes den hvidfrømelon og Mann's cucumeropsis. På Igbo kaldes det 'Elegushi'. Andre variationer inkluderer agusi, ohue, ghanesere kalder den akatoa eller agushi. Det hele afhænger af, hvor du er i Afrika syd for Sahara.
Min barndoms kærlighed til egusi suppe er stadig stærk.

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

680 gram oksekød
salt og sort peber
3 gram tørret timian
En lille løg, skåret
240 ml vand
1,4 l oksekødsfond
 600 gram egusi melonfrø, knust
 Et stort løg, skåret
 To små habanero chili
180 ml vegetabilsk olie
85 gram bitterblad, vasket
180 gram hakket spinat
18 crayfish krydderi
8 gram rød peber

Fremgangsmåde 

Sæt din gryde på høj varme, tilsæt din oksekød, vand, salt, sort peber, løg og timian. Lad blandingen koge.
Sæt låget på gryden; reducer varmen til medium og lad den koge i 1 time og 10 minutter eller mere, indtil kødet er mørt.
Tag oksekødet ud og filtrer fonden med en sigte. Tilsæt din oksekød til en stor gryde sammen med dne filtrede fond over medium varme. Sæt nu din knuste egusi i. Sørg for at røre, indtil konsistensen er ensartet.
Sæt låg på, så det koger i 25 minutter, indtil din egusi begynder at blive tykkere. Tilsæt lidt vand med jævne mellemrum, og sørg for, at det ikke brænder. Når olien fra din egusi stiger op til overfladen, så er den klar. Bland nu din habanero chilis og store løg i for at danne en sauce. Tilsæt din vegetabilske olie til den blandede sauce (habanero og løg) og bitterblad. Lad det koge i 10 - 13 minutter, mens du ofte rører. Nu er det tid til at tilsætte dit kogte oksekød sammen med spinat. Sørg for, at du fortsætter med at røre. Nu er det tid til at smage til med crayfish, rød peber og salt. Læg låget på gryden igen, og lad det koge i 20 minutter mere.
Sørg for, at du slukker for varmen helt, og lad suppen køle lidt ned i yderligere 9-10 minutter.
Du kan nu servere med fufu.

Ældre indlæg Nyere indlæg

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres