Jordnøddesuppe - Maafe - vestafrikansk

Jordnøddesuppe - Maafe - vestafrikansk
Jordnøddesuppe tager mig tilbage i tiden, bringer familieminder frem. Det har altid været en af de retter, der har været tilgængelige og ofte serveres til frokost og middag. Det er en lækker ret. Du kan selv gøre den lidt krydret, peanutbutter tilføjer et cremet og nøddeagtigt sidste touch til suppen.
 Portioner: 6-8

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

680 gram kyllingebryst skåret til den ønskede størrelse
15 gram salt
1 tsk sort peber
En lille løg, skåret i tykke skiver
720 ml vand
60 ml vegetabilsk olie
To mellemstore tomater, groft skåret
 Et medium løg, groft skåret
3 til 4 fed hvidløg
6 til 9 gram tørret persille
½ tsk hvid peber
340 gram kartofler, groft skåret
110 gram gulerødder, groft skåret
90 gram glat (smooth) peanutbutter
En lille habanero chili, skåret i små tern

Fremgangsmåde 

Sæt en stor gryde over høj varme. Krydre din kylling med Penja sort peber og salt. Læg det i gryden sammen med løg og vand, lad det simre i 45 minutter, indtil din kylling er mør og med en kernetemperatur indre på 74-7 ° C. Fjern kyllingen, filtrer derefter kogevandet/fonden med en sigte og læg de til side. Det skal udgøre 720 til 960 ml fond.
Opvarm olien i en stor gryde på medium varme. Læg din kylling i, steg hurtigt i 7 til 8 minutter, indtil den begynder at blive lidt brun. Tag din kylling af, læg den til side, mens gryden forbliver på komfuret.
Bland nu tomaterne, persille, halvdelen af ​​det skårne løg og hvidløg. Sæt de andre hakkede løg i den varme gryde i 3 minutter. Tilføj tomatblanding, røget paprika, cayenne, penja hvid peber til gryden. Rør rundt Lad det simre i 15 minutter. Tilsæt nu peautbutter, kartofler, habanero, gulerødder og 720 ml af din oprindelige fond til gryden. Bland dine ingredienser og fortsæt med at lave kog, indti kartoflerne er møre. Læg nu din kylling i og kog i7 til 8 minutter — krydre med salt og Penja sort peber.
Klar til at spise sammen med ris.

Ældre indlæg Nyere indlæg

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres