Jollof Ris

Jollof Ris
Denne berømte risret finder vej til middagsbordet hos de fleste vestafrikanske familier. Der er mange versioner, fordi det varierer fra land til land. Grundlaget for denne skål ris, er at risene er krydret og stuvet i tomat bouillon. Denne skål følger med en stor Guinness øl og Malta drik og med en stor bakke kogt kød ved siden af.
Portioner: 6-8

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

5 medium hakket blommetomat
1 stor hakket rød peberfrugt
2 små habanero chili
60 ml vegetabilsk olie
1 medium hakket løg
50 gram tomatpuré
600 ml kyllingefond
1 tsk salt
½ tsk karrypulver
½ tsk tørret timian
 1 bouillonterning
2 kopper skyllet parboiled ris

Fremgangsmåde 

Bland tomaterne, paprika og habanero chilis og forarbejd dem i ca. 45 sekunder i en blender. Sæt 60 ml af blandingen til side (skal først bruges til sidst). Varm din vegetabilsk olie i en almindelig gryde med medium varme.
Tilsæt din løg og steg, indtil den bliver gyldenbrun i ca. 5-7 minutter. Tilsæt tomatpure og steg i 2 til 3 minutter omrør en gang i mellem men ikke ofte. Tilsæt den blandede tomatblanding, og lad den nu koge i ca. 30 minutter. Sørg for, at du rører det konstant, så det ikke brænder.
Efter 30 minutter er tomatblandingen formindsket til det halve og har en dyb rød farve. Sænk varmen til medium, mens du tilsætter kyllingefond. Tilsæt salt, bouillonterning, timian, karrypulver og allround krydderi. Lad det koge i 10 minutter.
Tilsæt nu risen, bland det hele sammen til det bliver ensartet. Hvis du har brug for det, kan du tilsætte vand så der er ca 1-2 cm vand over risene i gryden. Tilsæt dine laurbærblade og læg låg på gryden, lad den koge over medium-lav varme i ca. 15 - 30 minutter. Væsken skulle have fordampet næsten helt, læg nu de resterende 60ml tomatblanding i, læg låg på og lad blandingen koge i yderligere 5 til 10 minutter, indtil væsken fordamper fuldstændigt. Sluk for varmen, rør rundt en sidste gang og server med din foretrukne slags kød og stegte plantain.

Ældre indlæg Nyere indlæg


2 kommentarer
  • Det kan vi da godt se :) Tak for at gøre os opmærksomme på det. Vi har ændret i opskriften, så det forhåbentlig giver mere mening nu. Vh Roots & Nature

    Roots & Nature den
  • Du skriver “tilsæt vand” sammen med risen – men hvor meget vand?

    Bente den

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres