Suya (krydret grillet kebab)

Suya (krydret grillet kebab)
Hvert land i Vestafrika har deres egen version af denne type gademad; der hedder Suya, i Sudan kaldes det "Agashe." Hver by har deres eget sted hvor du kan smage det lækre, smagfulde grillkød. Bare duften gør helt sikkert alle sultne. Husk et glas kold sodavand eller en god øl ved siden af, da krydderierne i denne ret er på et andet niveau!
Portioner: 6 – 7

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

Vegetabilsk olie
45 gram ristede mandler
15 gram cayennepeber
8 gram løgpulver
8 gram Penja hvid peber
En kyllinge bouillonterning
Salt efter smag
900 gram mørbrad eller oksebovsteg

Fremgangsmåde 

Dyb ti træspyd i vand i 20 minutter for at forhindre, at de brænder når de grilles. Forvarm din ovn på 230 ° C. Tilføj olie til en stor bageplade eller en stegepande. Fortsæt nu med at male dine mandler fine i en kværn. (Sørg for, at mandlerne ikke bliver til en pasta under malingen)
 
Tag en medium skål og bland dit salt, bouillonterning, Penja hvid peber, løgpulver, hvidløgspulver, paprika og cayenne. Tilsæt til sidst de malede mandler til din krydderiblanding, og sæt den til side. Nu har du din suya krydderiblanding. Dub dit kød tør med en stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke, skær den nu diagonalt i små strimler.
Sæt dine kødstykker spyddene. 5 til 6 stykker kød pr. spyd afhængigt af størrelsen på kød og længden på spyddene. Gnid nu olie på kødet for at gøre det muligt for krydderiblandingen at sidde fast. Gnid suya-krydderiblandingen på kødet (alle sider). Sørg for, at kødet er belagt jævnt.
Placer dine spyd på bagepladen, lad dem bage i 15 minutter. Den indvendige temp. Af dit kød skal være 75 ° C. Hvis du skal grille dem, skal du sikre dig, at grillen er tæt på smoking hot. Placer dine spyd på grillen i 15 minutter (sørg for at vende dem lejlighedsvis). Den indvendige temperatur skal være 75 ° C.
Du kan nu servere den med klassisk tomatsalat eller brød til.
Husk en kold sodavand eller øl ved siden af.

Ældre indlæg Nyere indlæg

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres