Bønner og plantains grød
Nigerianere kalder denne ret for Ewa Oloyin.
Portioner: 7
Krydderier liste og andre ingredienser:
305 gram Vignabønner (sorte øjne bønner) tørret (opblød dem i vand natten over)
960 ml vand
185 ml olie
20 gram crayfish krydderi
To små habanero chili (finhakket)
En oksekød eller kylling bouillonterning
En stor moden plantain (skær den i 6 mm tykke stykker)
60 gram spinat
Salt efter smag
Fremgangsmåde
Læg dine bønner og vand i en stor gryde, lad det koge over medium til høj varme. Fjern skummet, mens det koger. Sænk derefter varmen til medium. Lad bønnerne simre i 17 minutter. Tilsæt din olie, habanero chili og crayfish krydderi. Lad det koge i yderligere 1 time, kig ofte til retten og rør rundt.
Tilsæt vand, hvis det bliver tørt. Tilsæt nu din oksekød eller kyllinge bouillonterning og plantains. Læg låget på og lad det koge i yderligere 35 minutter. Lige før dine bønner er klar, smag til med salt og tilsæt din spinat; Du kan servere bønnerne med ris.