Vetoek (Fat Cake)
Hvis du gik ned ad en hvilken som helst gade i Sydafrika, ville du se votoek. Det er en af de mest populære streetfood retter i landet og ligner en overfyldt kødtærte.
Portioner: 8
Krydderier liste og andre ingredienser:
Curry Oksekød
450 g hakket oksekød
2 tomater, hakket fint
8 g paprika
150 g frosne ærter og gulerødder
2 fed hakket hvidløg
8 g ingefær, fint revet
Salt
1 løg, skåret i tern
8 g karrypulver
30 ml vegetabilsk olie
450 g Yukon guld kartofler, skåret i tern
Kage
8 g salt
40 g sukker
7 g pakket tør gær
Vegetabilsk olie efter behov
360 g hvedemel
Fremgangsmåde
Til karry oksekød steges hvidløg, karrypulver, ingefær og paprika, sauter dem i en stor stegepande i 3 minutter.
Tilsæt kartofler, tomater, salt og hakket oksekød til den sauterede blanding og steg i yderligere 10 minutter.
Tilsæt gulerødderne og ærterne, og steg i yderligere 2 minutter, inden du sætter den til afkøling.
Til kagen skal du blande sukker, salt, gær og vand i en skål og lade det hvile i 5 minutter, inden du blander melet i. Lad dejen hæve i 2 timer, ælt derefter i 5 minutter.
Rul din dej ud, indtil den ikke er tykkere end 3 cm, og brug derefter en cookie cutter til at lave runde former.
Varm din olie op til 180 grader celsius og steg kagerne i 5 minutter. Sæt dem derefter til side for at dræne på køkkenrulle.
Del kagerne med en kniv og fyld med oksekødsblandingen.