Mtuzi Wa Samaki (Kokosnød Karry med Fisk)
Kokosnød og karry fra denne ret komplimenterer hinanden, de skaber sammen en ret der både er krydret og cremet på samme tid.
Portioner: 6
Portioner: 6
Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. Al overskud går til at forbedre levevilkår for kvinder og børn i Cameroun.
Krydderier liste og andre ingredienser:
450 g hellefisk filet, fjern skindet
14 g karrypulver, del op i to små skåle – en med 8g og en med 6g
8 g salt
8 g sort peber
15 ml rapsolie
1 løg, skåret i tern
2 paprika, skåret i tern
6 g frisk ingefær, hakket
3 fed hvidløg, hakket
2 tomater, hakket
30 ml frisk presset citronsaft
1 håndfuld frisk koriander, hakket
4 citronskiver
240 ml kokosmælk
Fremgangsmåde
Forbered din hellefisk ved at krydre begge sider af den med henholdsvis 6 g karry og 8 g salt og sort peber.
Steg din hellefisk i en gryde, steg begge sider i 2 minutter hver, før du lægger den til side.
Tilsæt lidt mere olie i din gryde for at sautere løg og paprika i 3 minutter. Tilsæt det resterende salt, karry, sort peber sammen med tomater, ingefær, hvidløg og citronsaft. Kog i 7 minutter. Til sidst tilsættes kokosmælk og omrøres.
Læg fisken og dens saft tilbage i gryden og lad dem simre i 10 minutter over svag varme.
Pynt med frisk koriander og citronskiver inden servering.