Den fantastiske Harissa Sauce er en af de ting, hvor du husker nøjagtigt, hvor du var, og hvad du lavede første gang du smagte den. Smagen er dyb og teksturen er som ingen anden sovs og jeg kan ikke vente til, at du prøver det med grillet kylling som er beskrevet i denne opskrift.
Portioner: 8
Krydderier liste og andre ingredienser:
Harissa Sauce
16 g røget paprika
2 store friskristede rød peber
5 fed hvidløg
420 g hakkede tomater på dåse
2 jalapeno chilis
1 habanero chili
Kommen, pulver
Koriander, pulver
Røde peber, knust
90 ml olivenolie
Kylling
8 g paprika
8 g hvidløgspulver
4 g spidskommen, pulver
4 g kanel, pulver
8 g salt
8 g sort peber
4 kg kyllingelår
300 ml harissasauce
Fremgangsmåde
For at forberede saucen blandes tomater, hvidløg, peberfrugter, spidskommen, peberflager, koriander og paprika sammen. Overfør den glatte blanding til lufttæt beholder og lad det stå mørkt og køligt i op til 2 uger.
Til kyllingen skal du opvarme din grill/ovn til 200 grader Celsius og læg din paprika, spidskommen, kanel, salt, hvidløgspulver og sort peber i en skål. Læg kyllingelårene i skålen og bland med krydderierne. Derefter hældes alt i en genlukkelig pose og rystes godt.
Grill dine kyllingelår, vend dem hvert 5. minut hvis de tilberedes på grill, indtil de begynder at blive brune.
Flyt dine kyllingelår til siden af grillen uden direkte varme, og lad dem køle af i ca. 10 minutter. Derefter pensler du dem med din harissasauce og griller i yderligere 5 minutter.
Fjern kyllingelårene fra grillen, og lad dem køle af i 5 minutter inden servering.