Mandazi (Donuts fra Kenya)

Mandazi (Donuts fra Kenya)
Hvert land har sin egen doughnutopskrift. Denne her skiller sig ud fordi kokosmælk og kardemomme gør hver en bid fantastisk og unik.
Portioner: 6

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

19 g friskrevet kokosnød
Vegetabilsk olie
Flormelis
8 g knust kardemommefrø
4 g muskatnød, pulver
4 g kanel, pulver
6 g tør gær
1 æg
145 g sukker
120 ml dåse kokosmælk
60 ml varmt vand
375 g mel
8 g salt

Fremgangsmåde 

Bland kokosmælk, vand, sukker og gær sammen og lad det hvile i 5 minutter. Tilsæt ægget og pisk godt.
Tilsæt kokosnød, kanel, kardemommefrø, muskatnød, mel og salt, bland derefter, indtil du dejen samles.
Ælt din dej ordentligt i ca. 5 minutter, eller indtil klæbrigheden næsten er væk. Lad din dej hvile et varmt sted i ca. 2 timer.
Skær din dej op i 4 kugler, og rul dem flade. Skær den flade dej i trekantede former, og lad dem hvile i 15 minutter.
Forbered din olie, opvarm den til 180 grader Celsius. Smør dejen forsigtigt med lidt olie og steg i portioner. Steg hver side i ca. 3 minutter hver, eller indtil den bliver gyldenbrun.
Når du har fjernet din mandazi fra olien, kan du beslutte, om du vil drysse dem med pulveriseret sukker eller ej for ekstra sødme.

    Ældre indlæg Nyere indlæg

    Efterlad en kommentar

    Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres