Nord Afrikanske Kødboller

Nord Afrikanske Kødboller
 Næsten alle dele af verden, har deres egen version af kødboller, så det bør ikke være nogen overraskelse, at afrikanere har deres helt egen opskrift. Nordafrikanske kødboller koges til krydret og sød perfektion for at skabe den ultimative forret eller ret til gæster.
Servering til 4 til 6 personer

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Krydderier liste og andre ingredienser:

Kødboller
450 g hakket oksekød
1 æg
8 g spidskommen, formalet
8 g kanel, formalet
8 g paprika
8 g koriander, formalet
8 g salt
Olivenolie
2 skiver hvidt brød med skorpen fjernet og skåret i stykker
Sovs
1 hakket fed hvidløg
1 stor løg, hakket
6 g ingefær, hakket
8 g spidskommen, formalet
8 g paprika
30 ml olivenolie
10 cm kanelstænger
8 g brunt sukker
400 g hakkede dåse tomater
18 g tørrede ribs
240 ml kyllingefond
Salt efter behov
Sort peber efter behov
Kødboller

Fremgangsmåde 

Til kødboller blandes hakket oksekød, brød, æg, spidskommen, kanel, paprika, koriander, kardemomme, brød, sort peber og salt i en stor nok skål.
Når det hele er blandet godt sammen, skal du rullebolde på størrelse med golfkugler af farsen.
Brug en stor stegepande over medium varme til at opvarme olivenolie. Læg derefter dine kødboller i panden for at stege i ca. 6 minutter, eller indtil bunden er brunet op. Vend kødboller over og steg i yderligere 5 minutter. Sæt kødboller til side.
Sovs
Varm olivenolie i stegepanden over medium varme. Smid løgene i og sauter i 5 minutter, smid derefter hvidløg i og sauter i yderligere 1 minut.
Tilsæt paprika, spidskommen, ingefær, brunt sukker og kanelstænger i stegepanden. Tilsæt også kødboller, og sørg for, at de er godt blandet med krydderierne i stegepanden.
Tilsæt ribs, tomater og kyllingefond, og smag derefter til med sort peber og salt.
Sørg for, at varmen er indstillet til medium, når du dækker stegepanden for at simre i 20 minutter.
Du kan servere måltidet med couscous, basmatiris eller bare spise dem alene.

Ældre indlæg Nyere indlæg

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres