Shakshuka (Gryderet med æg og tomat)
Du er måske stødt på denne ret i den ene eller den anden variant. Shashuka er virkelig populær for sin skarpe, karakteristiske smag, der er både sød og skarp.
Portioner: 4 til 6
Portioner: 4 til 6
Krydderier liste og andre ingredienser:
45 ml ekstra jomfru olivenolie
12 g røget paprika
8 g spidskommen
3 fed hvidløg, hakket
1 mellemstor løg, skiver
1 Lille habanero peber, skåret i skiver
1 stor habanero peber, skåret i skiver
2 peberfrugter, skåret i tern
Sort peber og salt efter behov
8 g spidskommen, formalet
780 g dåse hele flåede tomater
10 g frisk persille, hakket
1 Stor flok koriander, hakket
6 store æg
Fremgangsmåde
Varm din jomfru olivenolie i en stor stegepande over høj varme. Tilsæt peberfrugter, habanero og løg og sauter i 10 minutter. Sørg for at røre konstant for at forhindre, at peberfrugter og løg brænder.
Tilsæt røget paprika, formalet spidskommen og hvidløg til blandingen og steg i yderligere et halvt minut under konstant omrøring.
Tilsæt tomater, sørg for, at vandet kommer med og mos stykkerne ned med en træske.
Reducer varmen til medium, så blandingen kan simre i 10 minutter. Tilsæt lidt salt og sort peber, hvorefter halvdelen af korianderen tilsættes sammen med 5 g persille.
Opret en åbning i kanten af stegepanden og bryd et æg ind i den. Brug derefter en ske til at øse lidt sauce på æggehviderne for at holde den på plads. Gør det samme med de resterende æg.
Tilsæt noget salt til dine æg for at krydre dem, inden du dækker stegepanden. Reducer varmen til svag varme og kog i 8 minutter - lige nok tid til, at æggehviderne bliver faste.
Drys din resterende persille og koriander over blandingen. Du kan spise maden sammen med brød.