Dette er senegalesiske fiskepinde, senegalesiske stegte fiskekugler (Boulettes de Poisson), denne ret passer så godt sammen med krydret tomatsauce.
Portioner: 5
Portioner: 5
Krydderier liste og andre ingredienser:
450 gram optøet torske filet
30 ml vand
Et stykke hvidt brød
1 tsk salt
½ tsk sort peber
To store æg
Fire fed hvidløg
En forårsløg (finskåret)
1 lille jalapeño (finskåret)
6 gram hakket frisk persille
65 gram mel
Vegetabilsk olie (stegning)
Sovs
30 ml vegetabilsk olie
To forårsløg, skåret i stykker
To mellemstore tomater, skåret i tern
En medium rød peberfrugt, skåret i tern
1 lille jalapeño frøet & skåret i tern
120 ml vand
Salt efter smag
Persille
Fiskekugler
Fremgangsmåde
Dræn dine fileter og slippe af med alt vandet
Skær fileterne op og læg dem i en stor skål. Tilsæ vand, persille, jalapeño, forårsløg, hvidløg, æg, Penja sort pepper, salt og brød
Bland alt sammen og opbevar i køleskab i 35 minutter.
Læg dit mel i en dyb skål.
Form din fiskeblanding til bolde (golfboldstørrelser)
Rul dem i melet
Varm 960 ml af olien i en stor stegepande (medium høj varme).
Tilsæt dine fiskekugler, steg dem i 10 minutter
Vend dine fiskekugler regelmæssigt, indtil de er helt gyldenbrune.
Mens dine fiskekugler steger er det tid til at lave din sauce
Varm din olie i en medium gryde (på mellemhøj varme)
Tilsæt dine forårsløg, jalapeño, tomater og paprika. Sauter i 7 minutter.
Fjern gryden fra varmen (for at køle helt ned)
Når det er helt afkølet put blandingen i en foodprocessor eller en skål hvor du kan bruge en stavblender. Tilsæt vandet og blend indtil det bliver til en sauce
Læg saucen i en gryde lad den koge i 6 minutter. Tilsæt salt. Læg fiskekuglerne i saucen og kog i 13 minutter (kog venligst på svag varme)
Pynt dine fiskekugler med persille
Server med det samme.