Denne meatpie opskrift skiller sig ud med sit unikke fyld, der bruges kartofler og gulerod, det er typisk for Cameroun og Nigeria.
Portioner: 6
Portioner: 6
Krydderier liste og andre ingredienser:
Fyld
450 g hakket oksekød
30 ml vegetabilsk olie
320 ml vand
2 kartofler, skåret i små tern
2 gulerødder, skåret i små tern
16 g mel
1 løg, hakket
2 bouillonterninger
8 g tørret timian
Smag til med salt
Dej
1 kg mel
8 g bagepulver
Knivspids salt
450 g margarine
120 ml iskoldt vand
1 æg
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn til 180 grader Celsius og kom olie på en bageplade.
Sauter løg i ca. 3 minutter. Tilsæt oksekød og steg, indtil det begynder at blive brunt, nu tilsætter du bouillonterninger, 240 ml vand og timian.
Dæk din stegepande og kog indholdet. Tilsæt gulerødder og kartofler og kog, indtil de er møre, og det meste af vandet er kogt væk.
Hæld dit resterende vand i melet, og tilsæt det derefter til oksekødsblandingen. Smag til med salt og sæt det til side.
Til dejen blandes de tørre ingredienser bagepulver, salt og mel. Tilsæt margarine til ingredienserne og bland sammen med fingrene, indtil dejen er smuldrende. Tilsæt isvand og ælt igen.
Ælt din dej i ca. 5 minutter, og rul den derefter ud til flade runde stykker, der er ca 6mm tykke.
Anbring en teskefuld af fyldet i midten af den cirkulære dej og luk tæt. Brug en gaffel til at presse kanterne sammen, så de forsegles. Gentag til der ikke er mere dej og fyld tilbage.
Bag dine tærter i 40 minutter, eller indtil de alle er blevet lysebrune. Lad dem hvile i 5 minutter, før servering.