Akara (Vignabønner Fritter)
Akara er en af de mest populære streetfood retter i Vestafrika og spises ofte til morgenmad, de kan dog spise når som helst på dagen. Spises ofte sammen med pebersauce, bønner og brød.
Portioner: 6
Portioner: 6
Krydderier liste og andre ingredienser:
151 g Vignabønner (sorte øjne bønner) tørret
60 ml vand
1 rød peberfrugt, hakket
1 habanero peber, hakket
1 løg, hakket
Salt
Vegetabilsk olie
Fremgangsmåde
Forbered dine bønner ved at ligge dem i blød natten over og derefter skrælle de sorte øjne væk næste morgen.
Blend dine bønner, peberfrugter og løg, indtil alt er glat. Brug kun lige nok vand til at det kan blendes, tilsæt langsomt. Smag til med salt.
Varm ca. 960 ml olie til 177 grader Celsius. Når det er varmt, steger du en stor skefuld ad gangen. Steg hver side i ca. 5 minutter, eller indtil gyldenbrun.
Fjern og placer din akara i skåle foret med køkkenrulle, så overskydende olie suges inden servering.