Fried Plantains - Dodo

Fried Plantains - Dodo
Der er en hel masse forskellige stegte plantain opskrifter over hele Afrika. Plantain gror så mange forskellige steder Caribien, Central- og Sydamerika, Sydøstasien, Vestafrika og Østafrika. og alle steder bliver det tilberedt forskelligt. Det er en meget populær snack. I Nigeria og Cameroun kaldes det dodo; på Elfenbenskysten kaldes det alloco; i Indonesien kaldes det gorengan. Generelt kaldes det fried plantain. Når det spises sammen med krydret mad, giver det en sødme, der komplimenterer den stærke mad helt fantastisk.
Portioner: 6

Ved køb af et eller flere krydderier, får du altid gratis levering i København. 

Ingredienser

Vegetabilsk olie
4 til 6 store modne plantain
Salt efter smag

Fremgangsmåde 

Varm din olie op til 190 ° C i en stor gryde.
Når din olie varmer op
Skær begge ender af dine bananer af med en kniv
Lav et snit ned langs plantain så den er lettere at skrælle Skær dine plantain på skrå i stykker, der er 3 cm tykke
Placer dem i en medium skål
Put salt over plantain og læg dem i den varme olie
Steg i 4 til 5 minutter, og sørg for, at de er gyldenbrune
Vend stykkerne en gang efter 2 minutter.
Fjern dine plantain fra olien og læg dem på køkkenrulle så noget af olien drænes væk. De kan spises med det samme.
Bemærk: Du ved, at du bruger de rigtige plantains, når de har små sorte pletter, hvilket betyder, at de er modne.

Ældre indlæg Nyere indlæg

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres